Finančni trgi

Prispevki

VIDEO: ‘Čaka nas hiperinflacija’ ali pravljica za lahko noč …

VIDEO: ‘Čaka nas hiperinflacija’ ali pravljica za lahko noč …
May 15
08:18 2012

V enemu izmed  nedavnih prispevkov, glede tega kaj nas čaka v naslednjih 3 letih, smo objavili dokaj poenoteno mnenje raznih blogerskih ekonomistov, saj jih je več kot polovica menila, da nas zaradi finančnih injekcij in poplave denarja prej čaka povečana inflacija kot pa deflacija.

Da bo temu res tako, pa prikimavajo vse dražje cene hrane, surovine in ostalih dobrin, ki bi v bodoče lahko znatno dvignile inflacijo. In zdaj iz ust kvazi poznavalcev prihajajo črne napovedi o hiperinflaciji - koliko je v tem resnice?

VIDEO: Nas čaka deflacija ali inflacija

Ob povečani inflaciji bi človek pričakoval več denarja v obtoku – toda kot kaže spodnji graf, je denimo v Ameriko še vedno manj denarja v obtoku kot pred začetkom krize. Ostaja torej preprosto dejstvo – na kupe milijard dolarjev, ki naj bi jih brezglavo natisnili v ameriški centralni banki (FED), še vedno niso nadomestili 'uničenega' denarja iz časov enormnega zadolževanja in visoke inflacije pred krizo.

money_supply

Priporočamo pa tudi ogled video prispevka Rona Paula, ki jedrnato pove, zakaj je tiskanje denarja OE2 popolna polomija in zakaj vsi zagovorniki inflacije, s šefom FED-a Benu Bernanke na čelu, blodijo in imajo privide:

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce