Finančni trgi

Prispevki

VIDEO: Slovenska prostitutka lahko v enem dnevu zasluži toliko, kot mi v celem mesecu!

VIDEO: Slovenska prostitutka lahko v enem dnevu zasluži toliko, kot mi v celem mesecu!
May 26
08:12 2012

Že pred časom se v Sloveniji odvila okrogla miza na temo prostitucije. Javno se je izpostavila tudi spolna delavka Nina, ki se s prostitucijo ukvarja že od svojega 14. leta in je na sploh prva Slovenka, ki se je upala javno izpostaviti - intervju z njo je naredil bloger Marko Pigac in izvedel nekaj sočnih detajlov …

Kot lahko izvemo iz prispevka, je njen osebni rekord sprejem 24 strank v osmih urah (v povprečju tri stranke na uro). Če predpostavimo, da stranki zaračuna 50 evrov (gre za skrajno pesimistično oceno, saj se cene za nudenje spolnega odnosa prej gibajo med 70 in 100 evrov), to pomeni, da je v enem dnevu zaslužila 1.200 evrov, kar je krepko nad povprečno neto mesečno plačo v Sloveniji.

Če upoštevamo, da je bilo strankam zaračunano 70 evrov, pa to pomeni vrtoglavih 1.680 evrov v enem samem dnevu. In tukaj govorimo o dokončnem neto znesku, saj kot vsi vemo, za nudenje spolnih uslug nihče ne plačuje dohodnine ali davkov, saj je panoga dekriminalizirana.

Čeprav je Slovenija z dekriminalizacijo (ne gre več za prekršek, le registrirati jo ne moreš kot dejavnost - še vedno se torej opravlja vse na črno) prostitucijo spravila v okvir sive ekonomije, pa bi vseeno najstarejša obrt na svetu morala biti obdavčena in regulirana – seveda bi bil pred tem potreben miselni preskok družbe, ki bi kaj takega dejansko sprejel brez zadržkov.

V teh težkih časih bi bili katerikoli prilivi v davčno blagajno zelo dobrodošli, še posebej če upoštevamo zgornje izračune in številke. Obstajajo sicer grobe ocene, ki jih je pred časom navedla policija - letno naj bi se obrnilo v tej dejavnosti med 40-50 milijonov evrov.

Za razliko od prostitutk pa je pod pretvezo erotičnega plesa prostitucija v Sloveniji prisotna tudi v striptiz klubih, kjer se strankam proti plačilu ponuja še kaj drugega kot zgolj erotični ples. V razcvetu naj bi bilo še posebno zdaj, ko želijo lastniki striptiz barov ponuditi še kaj bolj atraktivnega za obiskovalce, saj naj bi število obiskovalcev zaradi krize upadlo za 20 do 30 odstotkov. In cenik?

Kot nam je zatrdil bralec, ki je redni gost v tovrstnih klubih in želi seveda ostati neimenovan, se cene za nudenje spolnih uslug gibajo med 50-100 evrov, za celodnevni najem pa se praviloma odšteje do 250 evrov/dan. Ni kaj, donosen posel.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles