Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Volkswagen bo nemškim kupcem ponudil popuste za nakup novih vozil

Volkswagen bo nemškim kupcem ponudil popuste za nakup novih vozil
August 09
06:59 2017

Volkswagen se je odločil, da svojim strankam v Nemčiji ponudi do 10,000 evrov popusta, če bodo pri nakupu novega avtomobila za odkup ponudili svoja stara dizelska vozila. Poleg tega bo družba ponudila tudi spodbude v višini med 1000 in 2380 evrov za kupce, ki se bodo odločili za nakup alternativnih vozil, kot so električni in hibridni avtomobili.

Spodbude bodo na voljo do konca letošnjega leta. Pri družbi so dejali, da bo poteza "bistveno prispevala pri izboljšanju kvalitete zraka v mestih."

Tesla spet zbira nov kapital

Druge znamke koncerna, vključno z znamkami porsche, Audi, Škoda, Seat in Volkswagnovo linijo komercialnih vozil, bodo prav tako ponudile svoje različice finančnih spodbud.

Zeleni načrt

Volkswagen se je dogovoril za načrte prejšnji teden, potem ko so se na srečanju sestali vodilni nemški politiki in najpomembnejše avtomobilske družbe v države, vključno z BMW-jem, Daimlerjem in Oplom.

Dizelska vozila so sicer že dlje časa v ospredju pozornosti saj proizvajajo visoke emisije dušikovih oksidov. Pred dvema letoma se je Volkswagen znašel v velikem škandalu, potem ko so priznali, da je bilo 11 milijonov njihovih avtomobilov opremljenih z napravami, ki so jim omogočale goljufanje pri testiranjih emisij.

Izdelovalci avtomobilov, med katerimi so tudi BMW, Volkswagen, Daimler in opel so svojim strankam nato ponudili vgradnjo zastonjske programske opreme za novejša vozila in plačila s trgovanjem za avtomobile, starejše od desetih let.

Nadaljnje sheme?

V opombi so analitiki pri družbi Evercore ISI dejali, da pričakujejo po vsej Evropi več shem za razrez avtomobilov, ki bodo sledili iniciativam Volkswagna in drugih družb. "V zadnjih nekaj dneh je Evropa doživela pomemben val... naslovnic o razrezih, ki bodo zelo verjetno vodile v pomembno nakupovalno aktivnost in zamenjavo starih dizelskih vozil," so zapisali.

"Doslej so se za takšne ukrepe v veliki meri odločili samo nemški proizvajalci... Zdaj pa predpostavljamo, da se bo za iste ukrepe odločilo tudi več nenemških znamk."

Analitiki so dejali, da bodo nadaljnji ukrepi zelo verjetno povečali prodajo avtomobilov, saj bodo potrošniki poizkušali unovčiti popuste. Hkrati so opozorili na 30-40 odstotno rast prodaje v Nemčiji, v mesecih, ki so sledili nacionalni shemi za razrez starih avtomobilov v januarju leta 2009.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce