Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Volkswagnov hrošč se drugo leto dokončno poslavlja

Volkswagnov hrošč se drugo leto dokončno poslavlja
September 14
06:59 2018

Volkswagen bo prihodnje leto končal s proizvodnjo svojega hrošča, s čimer bodo zaprli vrata za enim od najbolj prepoznavnih avtomobilskih modelov na svetu. Nemška družba je dejala, da se bo proizvodnja končala v njihovi tovarni v Mehiki

Nemška družba je dejala, da se bo proizvodnja v Mehiki končala naslednji julij potem ko bodo zaključili z izdelavo posebnih  modelov. Hrošč katerega korenine segajo v nacistično Nemčijo, kjer so ga ustvarili kot "ljudski avtomobil", je med svojo proizvodno serijo dosegel izjemen uspeh po celotnem svetu in bil junak celo v Disneyevem filmu.

Vseeno se je prodaja v zadnjih letih, še posebno na ključnem ameriškem trgu močno znižala. Potrošniki v ZDA se namreč vse bolj obračajo k večjim avtomobilom, kot so krosoverji in SUV-ji.

Volkswagen po škandalu z dizelskimi motorji in velikimi naložbami v električna vozila pravi, da bo poskrbel za zmanjšanje svoje ponudbe modelov in več poudarka namenil družinskim in električnim avtomobilom.

Vlagatelji tožijo Volkswagen za 9 milijard evrov

Pri družbi so sporočili, da bodo njihovi zadnji modeli Hrošča na voljo v kupe in kabriolet izvedbi.

"Izguba Hrošča po treh generacijah in sedmih desetletjih, bo izzvala veliko čustev pri številnih predanih navdušencih," je dejal izvršni direktor Volkswagen Group of America, Hinrich Woebcken.

Hrošča je v tridesetih letih prejšnjega stoletja prvotno zasnoval legendarni inženir Ferdinand Porsche - ime, ki je sinonim za hitre avtomobile - po ukazu Adolfa Hitlerja, ki je želel poceni in množično izdelan avtomobil, ki bi bil na voljo vsemu nemškemu ljudstvu.

A izbruh vojne je nato zaustavil proizvodnjo, saj je imela prednost proizvodnja za vojaški namen. Obrat, kjer so izdelovali avtomobil je bil med vojno težko poškodovan in je po koncu vojne padel v zavezniške roke, ki so imeli nato velik vpliv pri ponovnem zagonu proizvodnje.

Po vojni se je proizvodnja spet začela konec štiridesetih, do leta 1955 pa je bilo na nemških cestah že milijon Hroščev. Avtomobil je nato v šestdesetih in sedemdesetih dosegel mednarodno slavo in bil priljubljen tako v Hollywoodu, kot med hipijih.

Proizvodnja hrošča se je v naslednjih deseteletjih sicer zaustavila in bila potem znova obnovljena. Novo preoblikovan hrošč iz devetdesetih let je nato postal uspešnica na ameriškem trgu, kjer so jih leta 1999 prodali kar 80,000.

Družba naj bi sicer že preučila morebitno uvedbo novega modela in možnosti za izdelavo električne različice, predenj se je odločila da model povsem opusti. Vseeno pa Woebcken ni popolnoma izključil možnosti, da nekega dne družba modela ne bo spet obudila: "Nikoli ne reci nikoli."

Volkswagen je v prvih osmih mesecih letošnjega leta prodal 11,151 hroščev, kar je 2,2 odstotka manj kot v enakem lanskem obdobju. Ameriški potrošniki, ki iščejo manjša vozila Volkswagna se namreč raje odločajo za modele Jetta, ali SUV Tiguan.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce