Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Wall Street je padel iz rekordnih nivojev

Wall Street je padel iz rekordnih nivojev
October 10
06:40 2017

Ameriški delniški trgi so v ponedeljek zabeležili izgube, saj so rast delnic energetskih družb izravnale izgube v zdravstvenem in telekomunikacijskem sektorju.

Padec prihaja potem ko so ameriški trgi prejšnji teden dosegli nove rekordne nivoje, ki so bili deloma posledica upov, da bo Washington odobril zmanjšanje davkov na pravne osebe.

Indeks Dow Jones je tako včeraj izgubil 12,6 točke (0,06%) in končal pri nivoju 22.761 točk, medtem ko je širši indeks S&P 500 izgubil 0,18 odstotka vrednosti in trgovalni dan končal pri vrednosti 2544,7 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je izgubil 0,16 odstotka in se ustalil pri vrednosti 6579,7 točke.

Cene nafte navzgor, manj vrtalnih ploščadi v ZDA

Na Wall Streetu se je trgovalo blizu rekordnih območij, potem ko so rast v letošnjem leta analitiki pripisali globalnim trendom, optimizmu zaradi družbam prijaznih sprememb, ki jih je napovedal ameriški predsednik Donald Trump in močnim poslovnim rezultatom družb.

V ponedeljek so največ vrednosti pridobile delnice energetskih družb, saj so se cene nafte stabilizirale, medtem ko so proizvodni obrati v mehiškem zalivu ponovno začeli obratovati po odhodu orkana Nate.

Delnice Chevrona so tako zrasle za 0,6 odstotka medtem ko so delnice družbe Exxon Mobil zrasle za 0,4 odstotka. Delnice bank, vključno z družbama Goldman Sachs in JP Morgan Chase, so pred objavo najnovejših poslovnih rezultatov v tem tednu, izgubile na vrednosti.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce