Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Wall Street ne pozna meja

Wall Street ne pozna meja
October 12
06:47 2017

Wall Street je v sredo spet rušil rekorde in nadaljeval trend rasti, ki so ga vodila nepremičninski in tehnološki sektor. Delnice so na vrednosti pridobile tudi zaradi zapisnika Ameriške centralne banke iz zadnjega srečanja v septembru, kjer so oblikovalci politik izrazili zaskrbljenost zaradi nizke inflacije.

Indeks Dow Jones je tako včeraj pridobil še 42,21 točke in dan zaključil pri vrednosti 22.872,89 točke, medtem ko je širši indeks S&P 500 zrasel za 0,18 odstotka na 2555,24 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je zrasel za 0,25 odstotka na 6603,55 točke.

Ameriška centralna banka poziva k potrpljenju

Analitiki so izrazili prepričanje, da se bo centralna banka, kot pričakovano decembra odločila za dvig obrestnih mer, vendar pa je zapisnik iz zadnje seje pokazal, da želijo nekateri oblikovalci politik pred ukrepanjem videti močnejšo inflacijo.

Delnice v nepremičninskem sektorju, ki so bile najbolj neposredno prizadete zaradi nizkih stroškov izposoje denarja, so včeraj dosegle najvišje rasti vrednosti. Hkrati so se trgi odzvali tudi zaradi prvih objav najnovejših četrtletnih poslovnih rezultatov družb.

Delnice družbe Delta Airlines so danes pridobile 0,7 odstotka vrednosti potem, ko je podjetje včeraj objavilo poročilo o dobičku v višini skoraj 1,2 milijarde dolarjev in to kljub temu, da so zaradi orkanov izgubili za 120 milijonov dolarjev prihodkov. Vseeno so pri družbi opozorili, da se bodo njihovi dobički zaradi višjih cen goriva, v prihodnjem četrtletju znašli pod pritiskom.

Delnice verige supermarketov Kroger so včeraj pridobile več kot odstotek vrednosti, potem ko je družba dejala, da raziskuje možnost prodaje svojih majhnih prodajaln. Kroger ima v ZDA odprtih 2800 trgovin od katerih jih je 780 majhnih prodajaln.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce