Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Wall Street včeraj v rdečem, najbolj prizadete delnice proizvajalcev igrač

Wall Street včeraj v rdečem, najbolj prizadete delnice proizvajalcev igrač
October 24
06:52 2017

Na Wall Streetu so včeraj največ izgubile delnice izdelovalca igrač Hasbro, ki so upadle za več kot 8 odstotkov, saj je družba opozorila, da bi lahko stečaj verige prodajaln igrač Toys R Us, škodil njihovi prodaji v počitniškem času ob koncu leta. Padec vrednosti je bil med najvišjimi na indeksih Wall Streeta, ki so po doseženih rekordnih vrednostih prejšnji teden, včeraj izgubili na vrednosti.

Indeks Dow Jones je včeraj izgubil 54,67 točke oziroma 0,23 odstotka in trgovalni dan zaključil pri 23.273,96 točke. Medtem je širši indeks S&P 500 izgubil 10,23 točke, oziroma 0,4 odstotka in dan zaključil pri vrednosti 2564,98 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je izgubil 0,64 odstotka vrednosti in končal pri 6586,8 točke.

Netflix bo na trgu spet iskal zajeten kup denarja

Ameriške delnice so v zadnjih mesecih dosegle zelo visoko rast vrednost, saj so se vlagatelji odzvali na zaslužke podjetij in obete znižanj davkov za podjetja.

Vseeno so bili padci indeksov v ponedeljek široko zasnovani, najvišje izgube pa so zabeležili telekomunikacijski, industrijski in potrošniški sektor.

Hudo so bile prizadete delnice izdelovalca igrač Hasbro, potem ko je družba znižala napovedi za prihodnje počitniško prodajno obdobje, pri čemer so navedli težave pri Toys R Us, ki družbi zagotavlja 9 odstotkov njihove celotne prodaje. Zaskrbljenost se je razširila tudi na druge izdelovalce igrač, vključno z Mattelom, ki je zabeležil več kot 3 odstoten padec vrednosti delnic.

Delnice skupine General Electric so dan zaključile z 6 odstotnim padcem vrednosti, potem ko so analitiki izrazili svoja pričakovanja, da bo družba svojim delničarjem izplačala nižje dividende.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce