Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Wall Street z najvišjo dnevno rastjo v zadnjih dveh mesecih

Wall Street z najvišjo dnevno rastjo v zadnjih dveh mesecih
May 11
06:34 2016

Trgi na Wall Streetu so včeraj dosegli najvišjo dnevno rast v zadnjih dveh mesecih in tako nadaljevali z globalnim okrevanjem, ki je sledilo pozitivnim podatkom o kitajski inflaciji.

Cene industrijskih proizvodov na Kitajskem so v aprilu padale najpočasneje v zadnjih 16 mesecih, medtem ko so se cene življenjskih potrebščin v istem mesecu, na letni ravni povišale za 2,3 odstotka.

Kitajska trgovina se je v aprilu upočasnila bolj od pričakovanj

Indeks Dow Jones je tako pridobil 222,44 točke in trgovalni dan zaključil pri vrednosti 17.928,35 točke. Tehnološki indeks Nasdaq je pridobil 59,67 točke in končal pri 4809,88 točke, medtem ko je indeks S&P 500 zrasel za 25,7 točke na 2084,39 točke.

Po ponedeljkovem zdrsu, so se ponovno dvignile tudi cene nafte, saj gozdni požari v Kanadi še naprej zavirajo proizvodnjo tamkajšnjih dobaviteljev.

Predsednik OPEC-a Mohamed bin Saleh al Sada je v torek dejal, da pričakuje okrevanje naftnega trga, saj se bo globalno povpraševanje v drugem četrtletju povečalo. Cena soda ameriške lahke nafte je tako zrasla za 2,8 odstotka na 44,66 dolarja, medtem ko se je cena soda nafte znamke Brent povzpela za 4,5 odstotka na 45,6 dolarja.

Zaradi tega so rasle tudi delnice energetskih družb, delnice Exxon Mobila so tako pridobile 1,6 odstotka vrednosti, delnice družbe Hess zrasle za 5,9 odstotka, delnice družbe Southwestern Energy pa so poskočile za 7 odstotkov. Delnice družbe za servisiranje naftnih polj, Schlumberger so pridobile 1,8 odstotka vrednosti, medtem ko so delnice Disneya zrasle za 1,2 odstotka. Medijski velikan je namreč svoje poročilo o četrtletnih zaslužkih objavil po zaprtju trgov.

Delnice družbe Amazon so po objavi poročila analitikov, ki družbi napovedujejo boljše obete poskočile za 3,4 odstotka. Hkrati je družba včeraj splavila tudi svojo novo spletno stran za objavljanje video vsebin, ki naj bi bila tekmec YouTubu.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce