Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Wall Street z visoko rastjo po kongresnih volitvah

Wall Street z visoko rastjo po kongresnih volitvah
November 08
07:21 2018

Wall Street je včeraj zabeležil široko zasnovano rast, saj se je končala negotovost glede rezultatov letošnjih kongresnih volitev v ZDA. Republikanci so povečali svojo večino v senatu, medtem ko so demokrati osvojili minimalno večino v kongresu.

Razdeljen izid, ki zmanjšuje možnosti za sprejem novih pomembnejših zakonov je ponudil nagrado za vlagatelje, ki so previdni v negotovih razmerah. Indeks Dow Jones in S&P 500 sta pridobila 2,1 odstotka vrednosti, medtem ko je indeks Nasdaq zrasel za 2,6 odstotka.

Kitajski predsednik je obljubil, da bo država znižala uvozne dajatve

Najvišjo rast, ki je sicer dosegla večino panog, so zabeležile delnice zdravstvenega in tehnološkega sektorja.

V Aziji so trgi danes sledili dogajanju na Wall Streetu. Glavni japonski borzni indeks Nikkei 225 je tako med jutranjim trgovanjem pridobil skoraj 2 odstotka vrednosti, indeks Hang Seng iz Hong konga je zrasel za 0,9 odstotka, medtem ko je korejski indeks Kospi pridobil 1,6 odstotka vrednosti.

"Rast olajšanja"

Dobički sledijo več tednov pretresov na trgih, pri čemer je do padcev prišlo zaradi zaskrbljenosti glede obetov glede dobičkonosnosti, politične negotovosti, naraščajočih obrestnih mer in trgovinskih napetosti.

Delnice običajno izgubljajo na vrednosti pred vmesnimi volitvami in rastejo po njih, zaradi česar so mnogi analitiki napovedali začasno rast vrednosti delnic. Vseeno so dodali, da rezultat volitev ne bo imel dolgoročnih učinkov na gibanje vrednosti delnic, ki jih bodo oblikovala večja vprašanja.

Ko se bo usedla realnost zastoja, bi lahko omejila "rast zaradi olajšanja", je dodal Nigel Green iz svetovalne družbe deVere Group. Dejal je: "Izid bo zaustavil zakonodajo o deregulaciji, kar bo prizadelo sektorje, kot so bančništvo, energetika, industrijska proizvodnja in manjše družbe, ki bi največ pridobile od manjšega nadzora."

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce