Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Walt Disney ukinil še znamko 20th Century Fox

Walt Disney ukinil še znamko 20th Century Fox
August 12
06:10 2020

Družba Walt Disney je uradno ukinila eno od najbolj znanih imen zabavne industrije, 20th Century Fox. Odločitev prihaja potem ko je medijski velikan enega od velikih televizijskih studijem preimenoval v 20th Television. Poteza sledi januarskemu preimenovanju 85 let stare družbe 20th Century Fox v 20th Century Studios.

Prejšnje leto je Disney sklenil dogovor o 71,3 milijarde dolarjev vrednemu poslu, s katerim so kupili glavnino medijske hiše Fox, ki jo je imel v lasti Rupert Murdoch.

Disney se je poleg tega odločil za preimenovanje svojega drugega televizijskega studija, pri čemer so studia ABC in ABC Signature preimenovali v ABC Signature, medtem ko je studio Fox 21 Television postal Touchstone Television.

Zlato v nebo, a prostora za rast je še veliko

"Naša nova studijska imena in logotipi zaznamujejo novo obdobje za ABC Signature, 20th Television in Touchstone Television, ob tem pa častijo njihovo bogato zgodovino in ustvarjalno moč podjetja Walt Disney," je v izjavi zapisal predsednik družbe Craig Hunegs.

Tako televizijski kot filmski znamki 20th Century bo sicer ohranili svoj znani logotip in tematski napev.

Popularne TV oddaje

Televizija 20th Century Fox, ki je začela z delovanjem v letu 1949 je bila dom nekaterih najbolj znanih oddaj na televiziji, vključno z izvrnimi serijami Batman, M * A * S * H in The Simpsons.

V začetku letošnjega leta, ko so bili filmski studiji 20th Century Fox preimenovani, je prišlo do namigov, da seželi Disney distancirati od novičarske mreže Fox News.

Disney ima sicer v lasti tudi mrežo ABC, poleg tega pa so se z splavitvijo lastne pretočne storitve Disney+, spustili tudi v boj z dominantnim igralcem na tem trgu Netflixom.

Filmski studi 20th Century Fox je sicer ustvaril takšne uspešnice, kot sta filma Avatar in Titanic. Studio je nastal leta 1935, ko sta se združili družbi Twentieth Century Pictures in Fox Films.

Disneyeva zgodovina ustvarjanja filmov sega v leto 1937, ko so predstavili risani film Sneguljčica in sedem palčkov, zdaj pa njihova filmska družba vključuje tudi studio Lucasfilm, ki izdeluje franšizo Star Wars in Marvel Studios, kjer nastajajo filmi o superjunakih.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles