Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Warren Buffett po novem krasi pločevinke Cherry Coca Cole

Warren Buffett po novem krasi pločevinke Cherry Coca Cole
April 05
06:40 2017

Obraz legendarnega vlagatelja Warrena Buffetta, se je nedavno pojavil na promocijskih pakiranjih Cherry Coca Cole v celinski Kitajski. Buffetta so pred tem mnogokrat v javnosti videli piti pijačo Cherry Coke, medtem ko je njegovo investicijsko podjetje Berkshire Hathaway največji vlagatelj v družbo in ima v lasti že skoraj 10 odstotkov delnic.

Pri Coca Coli so sicer dejali, da so bili presenečeni, da jim je Buffett dovolil uporabo svoje podobe. Hkrati za svojo podobo na pol litrski pločevinki, ne bo prejel nobenega plačila.

Bonitetna ocena Južne Afrike je dosegla "junk" nivoje

Pijačo Cherry Coca Cola so začeli leta 1985 najprej prodajati v ZDA. Na kitajskem trgu pa so jo prvič predstavili 10. marca letos.

"Ne morem si zamisliti boljšega način začetka prodaje Cherry Coke kot z njenim najbolj znanim fanom na pakiranju," je dejal predsednik in izvršni direktor družbe, Muhtar Kent.

Pri Coca Coli so dejali, da je Buffettova uspešnost pri vlaganju na Kitajskem postala že legendarna. Po besedah medijev naj bi se tako nekateri kitajski vlagatelji odločili za pot v Omaho, da bi se udeležili letnih srečanj družbe Berkshire Hathaway.

Povezave med Berkshire Hathaway in Coca Colo sicer segajo že 25 let nazaj. V svojem zadnjem letnem poročilu so pri družbi poročali o več kot 15 milijard dolarjev dobička iz naslova investicij.

Warren Buffett je dejal, da ga je predsednik Coca Cole z idejo seznanil pred nekaj meseci. "Dejal sem, da se strinjam z uporabo moje podobe, za prvega pol leta po začetku prodaje izdelka. Če ne bo prišlo do nobenih težav povezanih s tem in me bodo pri družbi prosili za nadaljnje sodelovanje, bom zelo verjetno rekel v redu," je še dodal Buffett.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce