Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Xerox preklical prodajo japonski družbi Fujifilm

Xerox preklical prodajo japonski družbi Fujifilm
May 14
06:22 2018

Tehnološka družba Xerox je končala svojo kontroverzno prodajo japonskemu podjetju Fujifilm, potem ko jim je uspelo z aktivističnima vlagateljema Carlom Icahnom in Darwinom Deasonom skleniti dogovor. Skupno imata omenjena posameznika v lasti 15 odstotkov družbe in sta nasprotovala 6,1 milijarde dolarjev vrednemu poslu, za katerega sta trdila, da podcenjuje vrednost družbe.

Odločitev tako zaključuje mesece medsebojnih prepirov, vključno z večjimi razrešitvami v upravnem odboru družbe. Pri Xeroxu so dejali, da s poslom ne morejo nadaljevati, deloma zato, ker Fujifilmu ni uspelo pravočasno opraviti finančnih revizij.

Dolar je po šibkih podatkih o inflaciji nekoliko izgubil na zagonu

Carl Icahn je pozdravil razplet in dejal:"Zelo smo veseli, da je Xerox končno prekinil to slabo načrtovano shemo, s katerim bi nadzor nad družbo prepustili Fujifilmu".

Kot del svoje odločitve o razveljavitvi sporazuma o združitvi je Xerox v začetku maja odpustil tudi izvršnega direktorja Jeffa Jacobsona. Dodatno je moralo svoja mesta v upravnem odboru družbe zapustiti še pest članov, s čimer so utrli pot za namestitev dveh izvršnih direktorjev, ki sta blizu gospodu Icahnu, kot izvršnemu direktorju in predsedniku družbe.

Od takrat je bilo imenovanih pet novih direktorjev sveta so sporočili pri ameriškem izdelovalcu tiskalnikov in fotokopirnih strojev. Xerox bi se lahko sedaj prodajal na dražbi, njihov nov upravni odbor pa bo takoj "začel proces ovrednotenja vseh strateških alternativ za povečanje vrednosti za vlagatelje".

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce