Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Za združitev z Commerzbank naj bi se zanimala tudi italijanska banka UniCredit

Za združitev z Commerzbank naj bi se zanimala tudi italijanska banka UniCredit
April 04
06:19 2019

Italijanska banka UniCredit pripravlja konkurečno ponudbo v višini več milijard evrov za prevzem nadzora nad nemško banko Commerzbank AG, saj se Deutsche Bank sooča s težavami pri svoji potezi za nakup posojilodajalca. UniCredit namerava tako kupiti znaten delež Commerzbanke in jo združiti s HypoVereinsbank, nemško banko, ki jo že imajo v lasti.

Pri italijanski banki poročila še niso komentirali medtem ko so pri Commerzbanki dejali, da nimajo komentarjev.

Deutsche bank in Commerzbank sta začeli formalne pogovore o združitvi

Združeno podjetje bi sicer imelo sedež v Nemčiji, medtem ko bi UniCredit ohranila svoj sedež in delniško kotacijo v Milanu.

V letu 2017 so mediji poročali, da je UniCredit Berlinu sporočila, da je zainteresirana za združitev s Commerzbank, kasneje pa so to zanimanje za nemškega posojilodajalca zanikali. Dve največji nemški banki Deutsche Bank in Commerzbank sta sicer 17. marca sporočili, da se pogajata o združitvi.

Novo poročilo prihaja sicer samo nekaj dni zatem ko je bilo v medijih objavljeno, da se obe nemški banki razhajata glede tempa pogajanj o svoji združitvi. Pri Commerzbank bi radi videli hitro odločitev o tem ali bo prišlo do poglobitve pogovorov, medtem ko pri Deutsche Bank potrebujejo več časa za odločitev.

Upravni odbor Commerzbank naj bi se 9. aprila odločil o tem ali bodo okrepili pogovore o združitvi z Deutsche Bank ali pa odpovedali dogovor, so v sredo zapisali pri nemškem poslovnem tedniku Wirtschaftswoche.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce