Finančni trgi

Prispevki

10 najdražjih hiš na svetu

10 najdražjih hiš na svetu
July 14
08:00 2011

Predstavljamo vam deset trenutno najbolj luksuznih nepremičnin na svetu. Vsaka stane vsaj 100 milijonov dolarjev zato so lastniki teh nepremičnin ponavadi samo milijarderji.

10. Updown Court

Ta luksuzni dvorec je ocenjen na 116 milijonov dolarjev. Premore več kot 100 sob, lastno kegljišče in seveda velik bazen.

9. Fluer de Lys Hiša je v lasti ameriških zakoncev Saperstein. Notranjost the palače je dekorirana v čistem zlatu zato tudi cena ne more biti nizka, hiša je namreč ocenjena na 125 milijonov dolarjev.

8. Grad Drakule

V nasprotju s svojim imenom je ta grad zelo nove gradnje, star je namreč samo 30 let in ne služi kot muzej. Če imate dovolj denarja ga lahko kupite že za 130 milijonov dolarjev.

7. Ranč Hala Ta dvorec je v lasti Savdskega sultana, Bandarja bin Sultana. Posestvo na katerem leži dvorec se razteza na 1.5 hektarja. Ocenjena vrednost dvorca je 135 milijonov dolarjev.

10 najdražjih stadionov na svetu

6. Elena Franchuk Vila Ta petnadstropa angleška vila izvira iz viktorjanskega obdobja in je vredna kar 161 milijonov dolarjev. Lastnik vile je neznan, vilo pa je možno najeti za raznovrstne dogodke ali snemanja.

5. Dvorec Williama Hearsta Kot pove že naslov je ta dvorec v lasti omenjenega Williama. Dvorec ki ima vso najsodobnejšo opremo se razteza na 2.8 hektarjev zemljišča. Ocenjena vrednost: 165 milijonov dolarjev.

4. Fairfield Pond To je ena najdražjih hiš v ZDA. Hiša naj bi bila v lasti investicijskega magnata Ire Rennerta.  Razprostira se na 25 hektarjih posestva. Če bi jo hoteli kupiti  bi vas stala okrog 190 milijonov dolarjev.

3. The Penthouse Najdražje stanovanje na svetu vas bo stalo kar 200 milijonov dolajev. Nahaja se v Londonskem Hyde parku.

2. Vila Leopolda

Ta luksuzna palača na francoski rivieri ima kar 7200 kvadratnih metrov bivalne površine in je ocenjena na neverjetnih 520 milijonov dolarjev.

V lasti naj bi jo imel francoski bankir Edmond Safra, ki v njej živi s vojo ženo in družino. V tej 19 sobni palači se ne manjka razkošja...

1. Antilla Naslov najdražje hiše na svetu pa pripada tej 170 meterski stolpnici, ki jo je indijski magnat Mukesh Ambani predkratkim dal zgraditi za sebe in svojo družino.

Hiša z vrednostjo 1 milijarde dolarjev ima kar 27 nadstropij nahaja pa se v indijskem mestu Mumbaj. Za potrebe družine je v stolpnici zaposlenih nekaj sto ljudi.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles