Finančni trgi

Prispevki

10 najhitrejših avtomobilov na svetu

10 najhitrejših avtomobilov na svetu
February 14
07:15 2014

Predstavljamo vam 10 trenutno najhitrejših avtomobilov na svetu. Razvrstili smo jih od najhitrejšega do 'najpočasnejšega' (čeprav o kakšni počasnosti ravno ne more biti govora).

Mimogrede, na listo smo uvrstili le avtomobile, ki lahko vozijo tudi po na navadnih cestah  - v izbor torej nismo zajeli dirkalnike, ki so namenjeni izključno vožnjam po progah.

1. Bugatti Veyron Super Sport

Končna hitrost: 431 Km/h

1200 konjskih moči

Potem ko je SSC v letu 2007 s svojim Ulitimate aerom presegel prejšnji hitrostni rekord, ki ga je držal Bugatti Veyron, so pri Bugattiju strnili glave in za letošnje leto pripravili izboljšano verzijo že tako neverjetno hitrega avtomobila. Veryrona SS še vedno poganja stari 16 valjni, 8-litrski agregat s 4 turbopovnilniki, a so iz njega iztisnili še 200 konjskih moči več, kot jih je premogel starejši model.

Da bi avtomobil lahko uspešno krotil dodatno moč, so veliko časa posvetili dodelavam podvozja in šasij. Narejenih bo le

30 primerkov, ki pa bodo (začuda) imeli končno hitrost omejeno kar elektronsko - na 'siromašnih' 415 km/h.

2. SSC Ultimate Aero

Končna hitrost: 413 Km/h

1183 konjskih moči

Butični izdelovalec superšportnikov Shelby Super Cars (SSC) je svojega Ulitimate Aera predstavil leta 2007 in z njim dosegel takratni hitrostni rekord. A ker jim je Bugatti pravkar prevzel naslov najhitrejšega na svetu, imajo v pripravi že izboljšano verzijo avtomobila, ki naj bi s pomočjo novega 8 valjnika, podkrepljenega z dvema turbinama, dosegel neverjetnih 1300 konjskih moči.

Končna hitrost za nov model naj bi tako znašala okoli 450 km/h. Seveda pa bodo morali to v praksi tudi dokazati, do takrat pa bo na lestvici še vedno kraljeval Bugatti Veyron.

3. Lotec C1000

Končna hitrost: 406 Km/h

1000 konjskih moči

Ta unikatni avtomobil je bil izdelan le z eno glavno misijo: doseči hitrostni rekord.

Lastnik, ki prihaja iz Združenih arabskih emiratov si je zaželel nekaj posebnega - hotel je namreč imeti najhitrejši avtomobil na svetu. Svoje želje je zaupal Mercedesu, slednji pa je v sodelovanju z oblikovalskim studiom Lotec zanj izdelal superšportnika, ki sliši na ime Lotec C1000.

Avtomobil poganja 5,6-litrski mercedesov motor, ki s pomočjo dveh turbo povnilnikov dosega kar 1000 KM. Zanimivo je tudi dejstvo, da so stroški izdelave tega avtomobila znašali vrtoglavih 2,2 milijona dolarjev.

4. Koenigsegg CCXR

Končna hitrost: 402 Km/h

1018 Konjskih moči

Ta švedski lepotec je svojo visoko končna hitrost dosegel na ovalnem dirkališču - ravno zato obstaja veliko ljudi, ki menijo, da bi bil lahko ta avtomobil v resnici še mnogo hitrejši, če bi se z njim odločili hitrostne rekorde postavljati na ravnini.


Pet športnih avtomobilov, ki si jih lahko privoščite

5. Saleen S7 Twin-Turbo

Končna hitrost: 399Km/h

750 Konjskih moči

Saleen S7 je za to znamko avtomobila prvič v celoti izvedel lastno konstrukcijo, saj so se pred tem bolj ali manj ukvarjali le s predelavami že obstoječih avtomobilov. Kot je zapisano v imenu avtomobila, le-tega poganja 7-litrski agregat, kjer sta mu v pomoč dva garretova turbo povnilnika. Poleg visoke končne hitrosti je avtomobil znan tudi po neverjetnih pospeških, tako od 0 do 100 Km/h pospeši v le 2,8 sekunde.

6. Mclaren F1

Končna hitrost: 391km/h

627 konjskih moči

Mclaren F1 je legenda ,ki ga kljub starosti ne gre prezreti. Odlikuje ga izredno nizka teža in izjemen atmosferski BMW-ejev motor, ki je prava inženirska umetnina. Avtomobil, ki so ga izdelali v le nekaj več kot 70 primerkih, na trgu dosega vrtoglave cene prek miljona evrov.

Kjub temu, da je že precej časa nazaj izgubil primat med najhitrejšimi avtomobili na svetu, pa še vedno drži rekord za najhitrejši avtomobil z atmosferskim motorjem.

7. Ferrari Enzo FXX

Končna hitrost: 391 Km/h

860 konjskih moči

Ferrari Enzo FXX je nadgrajena verzija Ferrarijevega najdražjega produkcijskega modela Enza. Izdelanih je bilo le 30 primerkov. Avtomobil je od standardne verzije močnejši za 200 konjskih moči in lažji za 160 kg.

Prav tako pa je nadgrajena aerodinamika, podvozje in elektronika. Posebnost avtomobila je v tem, da ga lahko za ceno 2,7 milijona dolarjev zgolj najamete, vožnja z njim pa je mogoča le na dirkaških vikendih. Med preostalim časom, ko se z avtomobilom ne dirka, Ferrari avto hrani in servira v lastni tovarni.

8. Ulitma GTR

Končna hitrost: 372 Km/h

720 konjskih moči

Ultima GTR je pravi 'posebnež' med visoko proračunsko elito - gre za majhnega angleškega proizvajalca, ki svojo filozofijo gradi na izjemno majhni teži. Sami izdelujejo le svojo šasijo, ostale stvari kot so motor in menjalnik pa kupujejo drugje. Njihova najmočnejša različica ima sredinsko vgrajen chevroletov 8 valjnik, ki zmore konkretnih 720 Konjskih moči. Če upoštevamo, da ima avtomobil skupno maso le 990 kilogramov, dobimo razmerje moči in teže, ki je trenutno eno najboljših na svetu.

9. Gumpert Apollo

Končna hitrost: 360 km/h

800 konjskih moči

Gumpert je nemški proizvajalec iz malega mesta v bivši vzhodni Nemčiji - Altenburg. Gumpet je svojega Apolla zasnoval s pomočjo tehnične univerze iz Munchna, kjer so mu pomagali s svojim vetrovnikom, računalniškimi simulacjami in samo konstrukcijo avtomobila.

Rezulat je avtomobil, ki uspešno združuje vsa načela dobrega dizajna, ima majhno teža, dobro aerodinamiko in močan motor.

10. Aston Martin One-77

Končna hitrost: 355 km/h

750 konjskih moči

Avtomobil, ki pravzaprav še ni zagledal prodajnih salonov, je zadnji, ki se je uvrstil na našo lestvico. Kot pove že samo ime, bo izdelan v zelo omejeni serij  77-tih primerkov. Prvotna načrtovana končna hitrost je znašala "le" 320 Km/h, a so med kasnejšimi testiranji zabeležili mnogo višje hitrosti - na koncu se je hitrost ustavilia pri številki 355 km/h. Avtomobil bo poleg hitrosti nudil tudi izjemno udobje, kot se za to prestižno angleško znamko navsezadnje tudi spodobi. Tudi prodajna cena, ki bo znašala okrog 1.4 milijona evrov, ni ravno mačji kašelj, kajne?

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles