Finančni trgi

Prispevki

Sužnja za 75 centov na uro …

Sužnja za 75 centov na uro …
February 04
05:27 2015

Za tolikšno plačilo je namreč delala indijska sužnja - in to kar 17 ur na dan! 

Bogata newyorška vdova je v svoji 30 milijonov dolarjev vredni graščini severno od prestolnice Albany skoraj šest let držala nezakonito priseljenko iz Indije v suženjskem delovnem razmerju in ji za 17 ur dela na dan sedem dni v tednu plačevala 85 centov na uro. Ta je precej časa preživela zaklenjena v omari, da ne bi pobegnila.

Policija izvedla racijo

Sodišče je priseljenko identificiralo le z inicialkami V.  M. 39-letna Annie George jo je pred skoraj šestimi leti najela skupaj z možem, ki je leta 2009 umrl v letalski nesreči. Suženjsko izkoriščanje je nekdo opazil in obvestil zvezne oblasti, ki so lani izvedle racijo. V času racije je stiskaška vdova poklicala sina V. M. in mu zabičala, naj mami razloži, da mora policiji reči, da je v hiši le gostja.

Odpustil 1.000 ljudi, dvignil obresti in zapravil milijon za križarjenje!

Pozlačeni stropi, ploščad za helikopter ...

Sin je pogovor posnel, kar bo vdovo stalo najmanj 206.000 dolarjev zaostale plače varuški njenih štirih otrok in ob tem deklici za vse v graščini s 34 sobami in pozlačenimi stropi ter tudi pristajalno ploščadjo za helikopter.

Ob vsej tej »revščini« pa so kljub vsemu težko našli denar za pošteno plačilo gospodinji. 'Skopušnost' včasih res nima meja!

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce