Finančni trgi

Prispevki

Bo Ahmadinedžad za svojega starega peugeota iztržil dva milijona dolarjev?

Bo Ahmadinedžad za svojega starega peugeota iztržil  dva milijona dolarjev?
January 17
08:25 2011

Za avtomobil iranskega predsednika Mahmuda Ahmadinedžada - 33 let star peugeot, ki je na prodaj na dobrodelni dražbi - je prišla ponudba v višini dveh milijonov ameriških dolarjev, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil minister za socialne zadeve Sadek Mašuli.

Ponudba je bila oddana na večjezični spletni strani dražbe, ki so jo odprli v začetku meseca. Najboljše ponudnike bodo povabili na samo dražbo, ki bo potekala v sredini februarja v mestu Abadan.

Kdo naj bi ponudil dva milijona, ni znano. Pred tem je za avtomobil iz leta 1977 že nekdo iz ene od arabskih držav ponudil milijon dolarjev, želel pa naj bi ga kupiti za svojo zbirko avtomobilov.

Lennonova bela obleka na dražbi prodana za 46.000 dolarjev

Izkupiček od prodaje belega peugeota 504 bo šel za izgradnjo stanovanj za invalide in mlade. S tem naj bi si Ahmadinedžad po pisanju ameriške tiskovne agencije AP skušal pridobiti podporo mladih, povečati pa naj bi želel tudi interes javnosti za stanovanjske projekte za revne, ki jih je obljubljal v svojih predsedniških kampanjah.

Koliko bo Ahmadinedžad na koncu iztržil za svoj peugeot, bo znano februarja, zagotovo pa bo ta vsota občutno višja, kolikor naj bi bil v Iranu dejansko vreden. Ahmadinedžadov peugeot 504 ima manj kot 37.000 prevoženih kilometrov, zato bi zanj v Iranu načeloma lahko iztržil okoli 1500 evrov.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles