Finančni trgi

Prispevki

Borza, ki jo kriza ni niti oplazila!

Borza, ki jo kriza ni niti oplazila!
October 23
10:44 2009

Vas zanima katera je strogo varovana borza, ki je odslovila finančno krizo?
Morda boste malo začudeni, to je iraška borza. Bagdadska borza v Iraku je ena izmed najstrožje varovanih borz na svetu in je redek kraj, kjer se pripadniki različnih verskih skupnosti (šiiti, suniti, kristjani itd.) srečujejo na enem mestu. Pri vstopu na borzni parket je vsak posamezni investitor deležen strogega osebnega pregleda, saj v Bagdadu še vedno pretijo samomorilski bombni napadalci.

Sicer pa je začasno do konca letu 2008 iraško borzo vodila pripadnica ženskega spola, kar je za arabski svet sila nenavadno. Po njenih besedah naj bi bile tovrstne nesreče zelo redke in so bile prej izjema kakor pravilo. Po njenem mnenju se nič ne more primerjati z nasilnimi izgredi leta 2006, zaradi katerih je bilo trgovanje na iraški borzi prekinjeno za več mesecev. Sicer pa so vsi napori usmerjeni v prihodnost, saj se je zanimanje za iraško borzo ob stabilizaciji razmer in večji varnosti drastično povečalo.

Tako so se v letu 2008 za donosne delnice izkazale delnice hotelskih ponudnikov, s katerimi se je dalo zaslužiti tudi 50 odstotkov in več.

Več o iraški borzi si lahko preberete na Cekinu.

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce