Finančni trgi

Prispevki

Dita von Teese: Podjetna, investitorska, RAZSIPNA …

Dita von Teese: Podjetna, investitorska, RAZSIPNA …
April 12
13:29 2010

Zvezda burleske, Dita von Teese, je za BussinessWeek razkrila svoje navade pri upravljanju s financami.

Dita pravi, da je bila vedno neodvisna ženska – ne glede na to, kako in s kom je živela. S svojim denarjem se je naučila ravnati že zelo zgodaj. Zase pravi, da je v nekaterih finančnih pogledih previdna, spet v drugih pa bolj razsipna.

Za urejeno pričesko in osveženo barvo las ne bo nikoli zapravljala v frizerskem salonu, temveč bo za to poskrbela sama, v domači kopalnici. Obenem pa zna biti tudi zelo razsipna. Pred svojimi predstavami namreč za posamezno obleko ne zapravi manj kot 70.000 dolarjev.

Veliko potroši tudi za avtomobile in pohištvo – ne nazadnje se tudi pogosto seli in je treba opremo obnoviti. Najraje nakupuje s kreditnimi karticami, saj lahko tako bolje nadzoruje svoje odhodke.

Jenna Jameson, porno kraljica na prestolu zaslužkov!

dita

Dita je bila vedno varčna. Njen oče je delal v tovarni in bil pogosto brezposeln, njena mama pa se je preživljala kot kozmetičarka.

Dita je od malih nog vedela, kaj pomeni skromno življenje. Kot otrok je začela s prodajo limonade, kasneje pa tudi kot varuška.

Pri 15 letih je dobila prvo resnejšo službo v piceriji, pri 18 letih pa je imela kar tri službe.

Podnevi je delala v trgovini kot prodajalka, ponoči pa je plesala v striptiz klubu, pa tudi v drugih nočnih klubih. Ker ni želela biti odvisna od kogar koli, je 15 odstotkov svojega zaslužka vlagala v naložbene produkte.

Danes poskuša na tak način privarčevati mnogo več. Takrat so se ljudje čudili, da je tako mlado dekle tako resno, ko pride do denarja – a Dita ni bila povprečna mladenka.

Skrbela je za svojo prihodnost in za to je potrebovala finance. Še sedaj ima nekaj denarja, privarčevanega na začetku svoje varčevalne poti.

Sicer pa pravi, da se je v mladosti najbolj opekla s kreditnimi karticami in preseganjem limita. Ko je enkrat prekoračila svojo mejo, je potrebovala kar nekaj časa, da je prišla spet na zeleno vejo in to si je zapomnila za vedno.

 

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce