Finančni trgi

Prispevki

‘Poln kufer’ grške krize? Naj vas malo razvedrimo!

‘Poln kufer’ grške krize? Naj vas malo razvedrimo!
July 02
13:45 2015

V zadnjem času nam je kar nekaj bralcev sporočilo, da imajo grške krize in celotne polemike okoli Grčije že pošteno vrh glave. Zato smo se odločili, da za vse tiste (in tudi ostale) pripravimo krajšo novičko, ki jih (upajmo da) ne bo pustila ravnodušna.

Zagotovo ste že večkrat zasledili, da Grki nujno potrebujejo 1,6 milijarde evrov finančne injekcije, če želijo nadaljevati 'vsakodnevno' življenje.

Na prvo žogo se to sliši morda veliko, vendar če upoštevamo, da ima EU približno pol milijarde prebivalcev, to pomeni, da lahko skupaj grško krizo 'rešimo', če vsak Evropejec za to nameni nekaj več kot 3 evre.

Grčija v negotovosti zapira banke in omejuje dvig gotovine na bankomatih

To je približno enako kot pol vrčka piva v Londonu. Ali če projeciramo znesek na grški imenovalec - vsi Evropejci bi morali za kosilo naročiti solato z grškim olivnim oljem in feta sirom in Grčija bi bila (vsaj začasno) rešena.

V teh dneh na ta račun kroži zanimiva šala (ki je glede na vse okoliščine lahko tudi resničen dogodek):

Novinarji ustavijo mimoidočega, da ga povprašajo za mnenje glede grške krize, ki jim na kratek in jedrnat način odgovori: 'Ah dajte no, za kosilo in malico naročite solato s feta sirom, ga poplaknite z Ouzom ali kozarcem grškega vina in nas rešiti pred tem sran..., s katerim nas mediji in politiki vsak dan zasipavate!'

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles