Finančni trgi

Prispevki

Pregrešno drage ure

Pregrešno drage ure
August 21
19:21 2010

Lani je prodaja ur  precej padla, vendar za letos ponudniku ur upajo, da si bo njihov posel opomogel, predvsem zaradi osredotočenja na nove trge in nove dizajne.

Ker naj bi razkošna ura predstavljala tudi statusni simbol tistega, ki jo nosi, se za nakup prestižnih ure vedno bolj odločajo novi kitajski bogataši in arabski naftni mogotci, medtem ko so ameriški in evropski bogataši postali bolj pozorni na to, kam vlagajo svoj denar. Kaj torej naredi uro dovolj drago, razkošno in unikatno?


Glede na najdražje in najtežje dosegljive primerke, bi lahko sklepali, da so to diamanti, platina, prestižni mehanizmi in kronograf ter večni koledar.

Baume&Mercier
William Baume Flaying Tourbillion (75.000$)
Ura ima »leteči mehanizem«, mehanizem, ki je postavljen ob strani, na poziciji ob številki 9.  Ura lahko nepretrgoma teče 52ur. Eleganca je poudarjena s črno številčnico in črnim paščkom iz aligatorjeve kože. Na svetu obstaja le 10 primerkov.

?S koščkom papirja do velikih zaslužkov

IWC
Grande Complication (318.000$)
IWC je prve modele Grande Complication ponudi pred približno dvajsetimi leti. Najnovejši model združuje večni in lunin koledar ter ločen minutni kronograf, ogrodje in pas sta platinasta. Letno je na tržišču le 50 takšnih modelov.

008_iwc

Vacheron Constantin
Malte Tourbillion Regulator (700,000$)
Uro krasi 263 bagetno (pravokotno) brušenih diamantov na številčnici in 274 bagetno brušenih diamantov na ogrodju, vse skupaj pa dopolnjuje črn usnjen pašček. Oblika ogrodja spominja na obliko soda, ki je prepoznavna oblika Malte zbirke že od ustanovitve leta 1755.

015_vacheron_constantin

Ulysse Nardin
Royal Blue Tourbillion (1,000,000$)
Obstaja le trideset primerkov te ure, ki je bila ponujena le izbranim kupcem. Ima platinasto ogrodje in pašček, posuta je s 568 bagetno rezanimi diamanti Top Wesselton in 234 bagetno rezanimi modrimi safiri. Na voljo je z usnjenim paščkom in platinasto zaponko. Vodoodporna je do globine 30 metrov.

022_ulysse_nardin

Patek Philippe
Sky Moon Tourbillion (1,091,869$)
To je prva Patek Philippe ura z dvojno funkcijo. Na hrbtni strani se namreč lahko opazujejo značilnosti nočnega neba – gibanje zvezd in lune, menjanje luninih men … Uro poganja mehanizem, ima večni koledar in ločen minutni kronograf.

021_patek_philippe

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce