Finančni trgi

Prispevki

Tajnica češkega premiera zasluži preveč?

Tajnica češkega premiera zasluži preveč?
January 22
10:16 2012

Češki premier Petr Nečas se je zaradi plače in nagrad, izplačanih vodji njegove pisarne Jani Nagjovi, znašel na udaru medijev. Nagjova naj bi namreč lani več mesecev prejemala izredno visoke zneske v višini več sto tisoč čeških kron, kar so tamkajšnji mediji ocenili kot povsem neprimerno.

Nagjova je denimo marca lani ob plači, ki znaša 33.590 kron (1310 evrov), in dodatkih v višini 49.600 kron (1934 evrov) prejela še nagrado v višini 190.000 kron (7410 evrov). S tem je po mesečnih dohodkih močno presegla samega Nečasa, ki prejme 165.000 kron (6435 evrov).

Tudi v januarju je Nagjova prejela nagrado v višini 100.000 kron, je poročal konservativni spletni portal Aktualne.cz. Povprečna mesečna plača na Češkem je sicer okoli 24.000 kron (936 evrov), poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ni hotela iti na ‘malico’, pa so jo kar odpustili!

Tiskovni predstavnik vlade Jan Osuch je pojasnil, da si je Nagjova nagrade prislužila zaradi "izrednega truda" pri opravljanju "zelo pomembnih delovnih nalog".

Premier Nečas pa se je na poročanje medijev odzval z ogorčenjem. "Moji ljudje garajo kot konji, 12 ur na dan," je poudaril za časnik Mlada fronta Dnes.

Nečas se je moral s podobnimi kritikami soočiti že ob koncu svojega mandata na položaju ministra za delo leta 2009.

Nagjova je bila tudi takrat šefica njegove pisarne in je v osmih mesecih prejela za 510.000 kron (19.890 evrov) nagrad, kar je prav tako povzročilo ostre kritike opozicije in medijev.

47-letno Nagjovo sicer označujejo za zelo vplivno žensko in desno roko premiera Nečasa, poroča APA.

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce