Finančni trgi

Prispevki

Kakšna usoda čaka evro in EU?

Kakšna usoda čaka evro in EU?
July 10
08:10 2010

Evro je zgrajen na hišici iz kart, ki je v celoti odvisna od plačilne sposobnosti in finančne trdnosti vsake izmed držav članic.

Stvari, ki govorijo v prid temu, da bi Evropi utegnilo uspeti kot velesili, je veliko, toda še več je verjetno takšnih, ki govorijo v prid temu, da ji to morda ne bo uspelo - vsaj ne v obliki, kakršno so si zamislili njeni snovalci.Razlogi za to so zdaj, ko so se trgi spravili na evro, še bolj očitni.

Nisem nikakršen dežurni pesimist, toda prepričan sem, da smo zdaj veliko bliže robu gospodarskega in političnega nereda, kot si najbrž sploh predstavljamo. Tudi nekateri analitiki se že oglašajo s končnimi mnenji, da evro morda res ne bo tako trajna denarna enota, kot je bilo zamišljeno, temveč zgolj začasno.


Več si preberite na finance.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce