Finančni trgi

Prispevki

Adut, s katerim vas politiki obnorijo …

Adut, s katerim vas politiki obnorijo …
March 02
07:52 2012

Razmišljate o politični karieri? Raziskava je pokazala, da vam lahko precejšen del uspešnosti le-te napove že vaš glas.

Ljudje kot boljše politike vidijo tiste z globokim glasom, menijo, da so sposobni, dominantni in verodostojni, medtem ko tisti z visokim glasom pri volivcih vzbujajo prepričanje, da so slabša izbira, ker naj bi bili slabotni in nagnjeni k škandalom.

9 modrih nasvetov, na katere mlada generacija pozablja!

Znanstveniki univerze Mcaster zato političnim kandidatom svetujejo, da govorijo s čim nižjim, umirjenim tonom.

Ugotovitve so sicer rezultat eksperimenta, v katerem so računalniško ustvarili višje in bolj globoke verzije istega glasu in na vzorcu ljudi testirali, kako glas vpliva na sprejemanje političnega sporočila.

Eksperiment je pokazal, da ljudje z globokim glasom dajejo vtis, da so dominantni, sposobnejši in vredni zaupanja, prav tako naj bi bili bolj privlačni, bolj verodostojni in imeli večji potencial naravnega vodje.

Dodatna težava je, da ljudje politike z visokim glasom ocenjujejo kot bolj nagnjene k ekscesom in političnim škandalom. 'Ne bi bilo slabo, da bi veliko delali na tem, da je njihov glas podoben tistemu, ki ga ima Barry White. Navsezadnje politiki veliko dajo na svoj imidž, zvočnega dela pa se niti ne zavedajo,' so znanstveniki povedali za časopis Evolucija in človekovo vedenje.

Tags
Share

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce