Finančni trgi

Prispevki

Stroškovne pasti naložbenih zavarovanj

Stroškovne pasti naložbenih zavarovanj
July 23
07:28 2014

Razkrivamo, kako zavarovalnice skrivajo stroške naložbenih življenjskih zavarovanj - ne le pred zavarovanci in mediji, ampak tudi pred svojimi prodajalci.

Težava naše bralke z nepreglednostjo stroškov njenega naložbenega življenjskega zavarovanja, o čemer smo pisali v prejšnji številki v članku Bralka je razočarana nad zavarovanjem! Kaj naj naredi?, nas je spodbudila, da preverimo, katere stroške stranki ob sklenitvi naložbenega zavarovanja razkrijejo. Spomnimo se.

Gospa, ki je sklenila 30-letno polico pred skoraj šestimi leti, nam je povedala: "Zastopnica, ki mi je produkt prodala, mi je zamolčala svojo provizijo v višini 2.377 evrov za 10 minut dela, prav tako ni omenila nobenih stroškov, riziko premij, stroškov upravljanja, o vstopnih stroških ni vedela nič. Niti z besedo ni omenila, da bo treba za zavarovanje invalidnosti premijo plačevati posebej in da se ta ne vlaga v sklade, temveč jo obdrži zavarovalnica."

Koliko stane družino popolno zavarovanje?

Tudi mi smo natančno prečesali vse dokumente, ki nam jih je posredovala bralka, in ugotovili, da niso bili jasno in pregledno predstavljeni niti stroški niti njihova višina. Zastopnica ji je v podpis dala tudi list papirja, na katerem piše, da ji je svetovala v skladu z etičnim kodeksom družbe in jo popolno, verodostojno in pravilno informirala o produktu.

Več si preberite na Finance.si

About Author

Tuji mediji

Tuji mediji

Zanimivi prispevki drugih medijev v Sloveniji.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce