Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Zaradi virusa je velik del kitajskih tovarn še naprej zaprt

Zaradi virusa je velik del kitajskih tovarn še naprej zaprt
February 10
07:35 2020

Veliko število kitajskih tovarn je ostalo tudi danes zaprtih, čeprav se je na milijone ljudi vrnilo k delu potem, ko so bile zaradi izbruha korona virusa podaljšane počitnice ob praznovanju lunarnega novega leta. Zaustavitve delovanja imajo sicer že velik vpliv na drugo največje gospodarstvo sveta in svetovne dobavne verige.

Nekateri veliki proizvajalci avtomobilov se tako soočajo z grožnjo pomanjkanja delov. Hkrati se pojavljajo pomisleki glede dobave izdelkov Appla, kjer se motnje v proizvodnji nadaljujejo. Delodajalci po vsej Kitajski so dobili ukaz naj ostanejo zaprti tudi po praznikih, kar je del poizkusa oblasti za preprečitev širjenja virusa.

Za številne družbe so bile te omejitve sedaj odpravljene, vseeno pa več velikih proizvajalcev še naprej ne obratuje.

Pri Fiatu bi lahko zaradi pomanjkanja delov ustavili proizvodnjo

Foxconn, ki je glavni dobavitelj delov za Apple, tako še vedno ni ponovno odprl svoje največje kitajske tovarne. V okrožju Longhua v mestu Šenžen, kjer se tovarna nahaja so sporočili, da bodo proizvodnjo ponovno zagnali takoj, ko bodo uradniki opravili inšpekcijske preglede v obratu.

Prejšnji teden, ko so se pri družbi zavzemali za pridobitev dovoljenja za ponovni zagon dejavnosti so dejali, da bo na stotine tisočev delavcev v njihovih tovarnah na delovnih mestih nosilo kirurške maske za preprečevanje okužb, hkrati pa bodo redno preverjali njihovo telesno temperaturo.

Več izdelovalcev avtomobilov je tudi med proizvajalci, ki so podaljšali prekinitev svojega delovanja. Družbi Nissan in PSA, ki med drugim izdeluje vozila znamk Peugeot in Citroen, sta sporočili, da bosta njuni tovarni ostali zaprti do petka.

Volkswagen, BMW, Toyota in Honda pa so dejali, da nameravajo svojo kitajsko proizvodnjo ponovno zagnati prihodnji teden. Istočasno bo francoski proizvajalec avtomobilskih delov Valeo, svoje tri obrate v mestu Wuhan ponovno zagnal po 13. februarju.

Globalni vpliv

Ker številni proizvajalci avtomobilskih delov na Kitajskem ostajajo zaprti, bo virus še posebej močno prizadel svetovno avtomobilsko industrijo. Provinca Hubei, kjer se je izbruh virusa začel je še naprej v zapori. Honda, GM in Dongfeng Motor imajo v tej regiji svoje tovarne. Eden od Hondinih dveh kitajskih skupnih obratov za proizvodnjo pa se nahaja prav v glavnem mestu province Wuhanu.

Prejšnji teden je južnokorejski Hyundai postal prvi večji proizvajalec avtomobilov, ki je ustavil svojo proizvodnjo izven Kitajske, kar je posledica pomanjkanja sestavnih delov zaradi izbruha korona virusa.

Tudi Fiat Chrysler je opozoril, da bodo morda ustavili proizvodnjo v eni od svojih evropskih tovarn, medtem ko se borijo, da bi iz Kitajske prejeli dovolj sestavnih delov.

V petek so pri japonskem Suzukiju dejali, da bodo morda začeli dele dobavljati izven Kitajske zaradi pomislekov, da bi lahko izbruh virusa motil njihovo proizvodnjo v Indiji, ki je njihov največji prodajni trg.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce