Finančni trgi

Prispevki

Zavod bo objavil število registriranih brezposelnih v septembru

Zavod bo objavil število registriranih brezposelnih v septembru
October 04
07:26 2017

Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil podatek o številu registriranih brezposelnih konec septembra. Število brezposelnih se sicer na mesečni ravni znižuje od februarja, podoben trend je pričakovati tudi do konca leta in v 2018.

Konec avgusta je bilo v Sloveniji registriranih 83.843 brezposelnih, kar je bilo en odstotek manj kot julija in 14,4 odstotka manj kot avgusta lani. Na novo se je prijavilo 23,7 odstotka manj oseb kot julija in 7,6 odstotka manj kot avgusta lani. Število oseb, ki so se iz evidence odjavile zaradi zaposlitve oz. samozaposlitve, je bilo za 17,6 odstotka nižje kot julija in 18,2 odstotka nižje kot avgusta lani.

Skodelica kave se je v 13 letih podražila za skoraj 70 odstotkov

V prvih osmih mesecih je bilo sicer na zavodu v povprečju prijavljenih 91.540 brezposelnih, kar je 13,7 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Na novo se je pri zavodu prijavilo 8,1 odstotka manj oseb, iz evidence pa se jih je odjavilo 9,4 odstotka.

Število brezposelnih se sicer znižuje od februarja, na ministrstvu za delo pa na podlagi predvidenih pozitivnih gospodarskih gibanj in rezultatov ankete zavoda za zaposlovanje pričakujejo, da se bo zaposlovanje povečevalo do konca leta in tudi prihodnje leto.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce