Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

ZDA nameravajo po zmagi v sporu glede Airbusa uvesti uvozne dajatve na izdelke iz EU

ZDA nameravajo po zmagi v sporu glede Airbusa uvesti uvozne dajatve na izdelke iz EU
October 03
06:46 2019

ZDA so dobile dovoljenje za uvedbo uvoznih dajatev za 7,5 milijarde dolarjev blaga, ki ga uvozijo iz EU. Gre za najnovejše poglavje v 15 letni pravni bitki med ZDA in EU zaradi nezakonitih subvencij za izdelovalca letal Airbus in tekmeca Boeing.

Odločitev Svetovne trgovinske organizacije pomeni, da bodo uvozne dajatve na blago iz EU, ki sega od letal do sira, oliv in puloverjev vstopile v veljavo z 18. oktobrom. Bruselj je sicer zagrozil, da se bo maščeval z uvedbo podobnih dajatev na ameriško blago.

Kaj se bo sedaj zgodilo?

Ameriški trgovinski uradniki so dejali, da bodo uvozne dajatve določene v višini 10 odstotkov na letala in 25 odstotkov za preostanek blaga. Hkrati so že objavili seznam vseh postavk, ki bodo dodatno obdavčene, večina izdelkov pa prihaja iz Francije, Nemčije, Španije in Velike Britanije. ZDA so poleg tega dejale, da imajo pooblastilo, za dodatna zvišanja tarif in spremembe v sestavi izdelkov, ki bodo carinjeni.

STO opozarja da trgovinske vojne škodujejo delovnim mestom in življenjskemu standardu

Medtem obe strani čakata na odločitev STO ali lahko EU proti ZDA uvede podobne ukrepe zaradi državne pomoči namenjene Boeingu. Ta razsodba naj bi bila znana prihodnje leto.

Evropska komisija, ki je predlagala uvedbo uvoznih dajatev za 20 milijard dolarjev ameriškega blaga je dejala, da upa na dosego poravnave. "A če se bodo ZDA odločile za uvedbo od STO dovoljenih ukrepov, bo EU potisnila v situacijo, ko ne bomo imeli druge možnosti kot sprejem enakih protiukrepov," so dejali pri Evropski komisiji.

Kako se je spor začel?

ZDA so prvič vložile tožbo v letu 2004, ko so trdile, da pomenijo poceni evropska posojila za Airbus obliko nezakonitih državnih subvencij. Svetovna trgovinska organizacija se je odločila v prid ZDA, ki so se pozneje pritožile, da EU in nekatere države članice skupnosti ne delujejo v skladu z odločbo, kar je privedlo do več let trajajočih dodatnih sporov.

ZDA so sprva iskale uvedbo uvoznih dajatev za približno 11 milijard dolarjev blaga. Čeprav je nato STO znesek znižala na 7,5 milijarde dolarjev, pa je odločitev še vedno najvišje tovrstno kaznovanje v zgodovini organizacije.

Bi lahko prišlo do poravnave?

Ameriški trgovinski uradniki so dejali, da je ponudba EU za poravnavo prišla vsaj leto prepozno in ne odpravlja ameriških pomislekov glede subvencij, ki so v teku. Uvedba uvoznih dajatev je po njihovem mnenju način za izdelavo boljšega predloga, so dejali.

"Evropa že leta Airbusu zagotavlja ogromne subvencije, ki so resno prizadele ameriški letalski sektor in naše delavce. Končno je STO po 15 letih potrdila, da imajo ZDA pravico uvesti protiukrepe, kot odgovor na nezakonite subvencije EU," je dejal ameriški trgovinski predstavnik Robert Lighthitzer.

Dejal je, da ZDA pričakujejo "pogajanja z EU, katerih namen bo reševanje tega vprašanja na način, ki bi koristil ameriškim delavcem."

Na drugi strani so vlade po vsej EU pozvale na rešitev spora, ki ne bo vsebovala uvedbe novih davkov. Tako je francoski finančni minister Bruno La Maire dejal, da je Francija "pripravljena na odločen odgovor s našimi evropskimi partnerji".

"Prijateljsko reševanje spora med Boeingom in Airbusom je najboljša rešitev, še toliko bolj, ker bi lahko Evropa naslednje leto proti ZDA uvedla svoje sankcije," je dejal.

Nemška kanclerka Angela Merkel je dejala: "Na podlagi mednarodnega prava je bila sprejeta odločitev, ki bo na žalost prizadela Airbus, videti pa moramo kako se bodo odzvali Američani".

Kako se to nanaša na trgovinske boje Donalda Trumpa?

Te uvozne dajatve so ločene od tekočih trgovinskih sporov ameriškega predsednika Donalda Trumpa z državami po vsem svetu. Trump je marca lani uvedel 25 odstotne uvozne dajatev na jeklo in 10 odstotne dajatve na aluminij uvožen v ZDA. EU se je na ta ukrep junija lani odzvala z uvedbo uvoznih dajatev na ameriško blago v vrednosti 2,8 milijarde dolarjev, vključno z burbon viskijem, motocikli in pomarančnim sokom.

Predsednik Donald Trump hkrati razmišlja o uvedbi povišanja uvoznih dajatev za evropske avtomobile.

Bo prišlo do gospodarskega učinka?

Čeprav je spor med Airbusom in Boeingom mnogo starejši od Trumpove administracije pa nov krog uvedbe uvoznih dajatev povečuje zaskrbljenost glede svetovne trgovine, ki se je ob številnih sporih v zadnjem času močno upočasnila.

V sredo je izvršni direktor Airbusa Guillaume Faury opozoril, da bi povečanje uvoznih dajatev za letala povzročilo motnje v industriji, povišalo stroške dela in škodilo širšemu gospodarstvu, vključno z ZDA. Skoraj 40 odstotkov Airbusovih naročil povezanih z letali prihaja iz strani ameriških letalskih dobaviteljev, ki podpirajo 275,000 ameriških delovnih mest v 40 zveznih državah.

"Airbus se zato nadeja, da se bosta EU in ZDA dogovorili za rešitev spora s pogajanji predenj bosta povzročili resno škodo letalski industriji kot tudi trgovinskim odnosom in svetovnemu gospodarstvu," je še dejal gospod Faury.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce