Finančni trgi

Prispevki

 Breaking News

Zmanjšanje napetosti glede Severne Koreje je spodbudilo rast azijskih delnic

Zmanjšanje napetosti glede Severne Koreje je spodbudilo rast azijskih delnic
March 09
08:02 2018

Azijski trgi so danes pridobili na vrednosti, saj se je pojavilo upanje, da bi se lahko napetost glede severnokorejskih groženj z jedrskim orožjem začela zmanjševati. Vlagatelji so se tako odzvali na sprejem povabila iz strani ameriškega predsednika Donalda Trumpa, za pogovor na štiri oči, ki ga je poslal severnokorejski diktator Kim Jong-un.

Že prej je bilo na trgih zaznati nekaj optimizma, potem ko je Trump včeraj dopustil nekaj možnosti odprtih vrat za izjeme, ko gre za uvedbo ameriških dajatev na jeklo in aluminij.

Najbogatejše podjetnice so Kitajke

Poslovanje na glavnih borznih trgih na Japonskem in Južni Koreji se je začelo dobro, vendar kasneje izgubilo nekaj zagona. Do poznega popoldneva je tako glavni korejski borzni indeks Kospi pridobil približno 1 odstotek vrednosti. Na drugi strani je japonski indeks Nikkei 225, ki je dan začel z 2,5 odstotno rastjo, le tega končal samo 0,5 odstotka v zelenem.

Glavni borzni indeks Hong Konga, Hang Seng je danes pridobil 0,9 odstotka, malenkost pa so zrasli tudi drugi kitajski borzni indeksi.

Južnokorejski won je v primerjavi z dolarjem nekoliko pridobil na vrednosti, medtem ko je jen v primerjavi z dolarjem izgubil na vrednosti.

To ni bilo povsem nepričakovano, saj velja japonska valuta za varen pristan v času pretresov, saj se vlagatelji za bolj tvegane naložbe z višjimi donosi odločajo takrat, ko se zdijo stvari bolj stabilne.

About Author

Furlan Klemen

Furlan Klemen

je izkušen borzni trgovalec z več kot desetletnimi izkušnjami, specializiran za trgovanje makroekonomskih dogodkov na terminskih borzah. Trgovalni račun podjetja Finančni Trgi d.o.o. se lahko pohvali z izjemnim Sharpe ratio-m, ki je 3 (letni donos glede na volatilnost). Po kriteriju Sharpe ratio je Klemen Furlan eden uspešnejših trgovalcev na Chicaški terminski borzi. Poleg borznega trgovanja je tudi direktor podjetja Finančni Trgi d.o.o. in predsednik Društva finančnikov Slovenije (DFS).

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce