Finančni trgi

Prispevki

Znani bodo julijski podatki o registriranih brezposelnih

Znani bodo julijski podatki o registriranih brezposelnih
August 03
06:45 2017

Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil podatke o številu registriranih brezposelnih ob koncu julija. Število registriranih brezposelnih se znižuje od februarja; junija je upadlo na 84.793, kar je bilo 15 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

V prvem letošnjem polletju je bilo na zavodu v povprečju prijavljenih 93.967 brezposelnih, kar je 13,5 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Junija se je na zavodu prijavilo 5025 brezposelnih, kar je 3,6 odstotka manj kot maja in 11,7 odstotka manj kot junija lani.

Novo vrednotenje nepremičnin predvidoma jeseni 2018

V prvih šestih mesecih se je na novo prijavilo 40.219 brezposelnih, kar je 9,1 odstotka manj kot v enakem obdobju lani. Zaposlilo se je v tem obdobju 40.764 brezposelnih, kar predstavlja osemodstotni padec glede na enako obdobje lani.

Stopnja registrirane brezposelnosti je medtem maja v primerjavi z aprilom upadla za 0,4 odstotne točke na 9,4 odstotka. Maja lani je bila stopnja brezposelnosti v Sloveniji, ko je to še izračunaval statistični urad, 11,1-odstotna.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce