Finančni trgi

Prispevki

Znani bodo junijski podatki o registriranih brezposelnih

Znani bodo junijski podatki o registriranih brezposelnih
July 05
05:41 2017

Zavod RS za zaposlovanje bo danes objavil podatke o številu registriranih brezposelnih ob koncu junija. Število registriranih brezposelnih se znižuje od februarja in trend se je nadaljeval tudi junija. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je že 26. junija sporočila, da je število takrat doseglo 85.169. Ob koncu maja je bilo za okoli 2500 višje.

"Dobre novice s trga dela. Po zadnjih podatkih je število registriranih brezposelnih oseb 85.169, delovno aktivnih prebivalcev je že 842.349," je tako v ponedeljek prejšnji teden na Twitterju sporočila ministrica.

Krepka podražitev dizelskega goriva

Konec maja je bilo sicer na zavodu registriranih 87.655 brezposelnih, kar je bilo 3,8 odstotka manj kot aprila in 14,3 odstotka manj kot maja lani.

V prvih petih mesecih je bil na zavodu v povprečju prijavljena 95.801 brezposelna oseba, kar je bilo 13,3 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

Stopnja registrirane brezposelnosti se je medtem po zadnjih razpoložljivih podatkih zavoda za zaposlovanje aprila ustavila pri 9,8 odstotka. To je bilo 0,5 odstotne točke manj kot marca in 1,7 odstotne točke manj kot aprila lani, ko je podatke o stopnji brezposelnosti objavljal še statistični urad.

Vir: STA

About Author

Miha Furlan

Miha Furlan

je diplomirani manager in dolgoletni sodelavec Finančnih Trgov, dober poznavalec finančnega sveta in avtomobilizma. Je tudi član Društva Finančnikov Slovenije.

Related Articles

Nova finančna revija ALFA

Naročite se na najbolj informativen tromesečnik za finančne navdušence!

Naročnina na revijo

Prodajne lokacije

Za oglaševalce