Finančni trgi

Prispevki

Zoran Janković o “neizbežnem” Agrokorjevem prevzemu Mercatorja

Zoran Janković o “neizbežnem” Agrokorjevem prevzemu Mercatorja
April 26
06:29 2011

Potem ko se je nekdanji prvi mož Mercatorja Zoran Janković skoraj tri mesece izogibal komentiranju Agrokorjevega naskoka na največjega slovenskega trgovca.

Je to vendarle storil, in sicer v intervjuju, ki ga je v soboto objavil hrvaški Jutarnji list.

V njem je Janković ocenil, da bo Agrokor v kratkem objavil ponudbo za prevzem Mercatorja in da bo s poslom zaslužil.

"Zdi se mi, da bo Ivica Todorić zagotovo objavil prevzemno ponudbo, v tem primeru pa mu bo veliko malih delničarjev Mercatorja  delnice prodalo.

Vse je seveda odvisno od ponujene cene. Pričakujem, da bo ta v končni fazi znašala okoli 230 evrov za delnico, ker je Agrokor edini, ki je pri nakupu Mercatorja pripravljen plačati tudi do 50 odstotkov premije, saj je to za družbo, ki si z Mercatorjem deli tržišče, dober posel," je dejal Janković.

Več na dnevnik.si

About Author

Uros B.

Uros B.

je urednik portala Finančni Trgi in finančne revije Alfa. Na borznem parketu je prisoten že vse od leta 2002, ko je svoje prve prispevke objavil na portalu in forumu Vzajemci.com. Aktivno udejstvovanje na področju vzajemnih skladov je nadaljeval v Iliriki DZU, kjer je bil zadolžen za področje trženja vzajemnih skladov. Ker mu raziskovalna žilica ni dala miru, se je znova vrnil v novinarske vode. Kot zunanji sodelavec je sooblikoval vsebino na finančnem portalu Cekin.si., danes pa skrbi za objave aktualnih in zanimivih tematik iz področja osebnih financ na portalu Finančni trgi.

Related Articles