Finančni trgi

Politika Piškotkov

Piškotki so besedilne datoteke, ki vsebujejo majhne količine informacij in ki jih spletna stran, ki jo obišče uporabnik, shrani na uporabnikovo napravo. Piškotki se nato pošljejo nazaj na izvorno spletno stran ob vsakem naslednjem uporabnikovem obisku le-te, ali na drugo spletno stran, ki prepozna ta piškotek. Piškotki so koristni, saj spletni strani omogočajo prepoznati uporabnikovo napravo, in imajo pri delovanju spletnih strani različno vlogo (shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, npr. izbira jezika; pomoč pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov, npr. število obiskov, uporabniku zanimiva vsebina, itd.). S piškotki si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in oceniti učinkovitost zasnove spletne strani.

Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svoji spletni strani, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.

Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, so opisane spodaj:

ASP.NET_SessionId, …

  • Izvor:Lastni piškotek
  • Namen:Piškotke uporabljamo za ustrezen prikaz vsebine in normalno delovanje spletne strani (uporabnikova izbira jezika spletne strani, vpis v spletne aplikacije).
  • Trajanje:le za čas trajanja seje

_utma … _utmd

  • Izvor:Google
  • Namen:Piškotke nastavi orodje Google Analytics. Omogoča pregled statistike spletnega mesta.
  • Trajanje:do 2 leti

Izjavljamo, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam.

Podjetje Finančni Trgi d.o.o. za optimizacijo tržnega komuniciranja na svojih spletnih straneh uporablja programsko opremo Google Analytics. Google Analytics je spletno-analitična storitev podjetja Google Inc, ki uporablja piškotke za ocenjevanje vašega obiska spletne strani in njegovo analizo (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto, problemi pri navigaciji). Podatki, pridobljeni preko piškotkov, so anonimni in se ne povezujejo z osebnimi podatki. Podatki se uporabljajo izključno za potrebe podjetja Finančni Trgi d.o.o.. in se ne posredujejo tretjim osebam.

Izjava o varovanju zasebnosti in uporaba piškotkov na naši spletni strani

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov. Pri vašem prvem obisku naše spletne strani vas z obvestilom seznanimo z uporabo piškotkov in z možnostjo njihovega izklopa. Slednje storite s klikom na povezavo »Izklopi« na tej strani. Vašo odločitev bomo zapisali v piškotek:

cookie_choice

  • Izvor:Lastni
  • Namen:Vsebuje informacijo o odločitvi uporabnika glede uporabe piškotkov.
  • Trajanje:1 leto

Nastavitev lahko kadarkoli spremenite.

Izklop piškotkov za vse spletne strani

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo računalnik ali mobilnik. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi, ali jih blokirate pri shranjevanju te informacije. To je običajno moč najti v “Možnosti menija”, razdelku »Zasebnost« vašega brskalnika. Navodila je mogoče najti v “Help” meniju brskalnika, ki ga uporabljate, lahko pa obiščete www.allaboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih. V primeru popolnega izklopa piškotkov morda katera izmed funkcionalnosti spletne strani ne bo delovala enako učinkovito.
Več informacij o piškotkih najdete tudi v smernicah informacijskega pooblaščenca.

To informacijo vam posredujemo za prikaz naše zavezanosti zakonodaji na področju ozaveščanja o uporabi piškotkov, tako da boste razumeli, kaj in kateri so piškotki, ki jih uporabljamo, in zakaj jih uporabljamo. Navedeno zagotavlja preglednost v povezavi s podatki, zbranimi o vas.

Upravljalec piškotkov je podjetje Finančni Trgi d.o.o.

Poizvedbe in pritožbe

Če imate kakršnakoli vprašanja ali pritožbo v zvezi s Politiko piškotkov ali pa vas zanima, kako uporabljamo osebne podatke, ki jih imamo o vas, nas kontaktirajte po e-pošti na naslov info@financnitrgi.com.