IMF: EU potrebuje še več reform!

IMF

Mednarodni denarni sklad (IMF) ugotavlja ,da mora evroobmočje nadaljevati z ostrimi reformami, če želi pomiriti finanče trge. Izjava, ki jo je podalo vodstvo sklada pravi, da potrebuje EU večje strukturne reforme, ki bi pomagale pri povečanju zaupanja v evropske trge.

Prejšnji petek so se na letnem srečanju IMF-ja dogovorili za povečanje količine denarja v obtoku za 430 milijard dolarjev, ki bi ga namenili za ugodna posojila.

Predsednica IMF Christine Lagarde je dejala, da  novi denar ne bo namenjen le za blaženju krize v evroobmočju. V izjavi je tako dejala: “V območju evra je še naprej naša prva naloga zagotavljanje vzdržnosti zadolževanja, zagotavljanje finančne stabilnosti in izvajanje strukturnih reform, ki bodo ključnega pomena pri ponovni krepitvi zaupanja in produktivnosti.

Dodala je še, da se stanje v svetovnem gospodarstvu počasi izboljšuje, a da tveganja še vedno ostajajo visoka, zato morajo obrestne mere ostati nizke.

Evru Američani bolj zaupajo kot Evropejci?

ZDA niso zagotovile nobenih novih dodatnih posojil.

Njihov finančni minister, Timothy Geithner je dejal, da Evropa potrebuje več domišljije in moči pri spopadanju s kot kaže dolgotrajno krizo.

Uspeh naslednje faze kriznega odzivanja bo odvisen od volje in sposobnosti Evrope, da uporabi vsa orodja in procese ustvarjalno, prilagodljivo in agresivno v podporo državam, ki izvajajo reforme.” je še dejal.

Nemški finančni minister Wolfgang Schaeuble je dejal, da si območje zelo prizadeva za spremembe. “Te vključujejo trge dela, sistem socialne varnosti, javne uprave in finančne institucije na trgu.” je povedal.

Nov denar, ki ga je zbrala IMF in bo namenjen za posojila, je skoraj podvojil razpoložljivo količino denarja za ta namen, ki zdaj znaša skoraj 1.000 milijard dolarjev. Nekatere države z rastočim gospodarstvom so medtem izrazile zaskrbljenost, da bo razpoložljiv denar v prihodnje na voljo le evropskim državam.

Christine Lagarde je pozdravila povečanje zbranih sredstev za pomoč, vendar zanikala, da bi bila sredstva namenjena le za reševanje krize v evroobmočju.

VARNOST SLOVENSKIH BANK … JE VPRAŠLJIVA?

Preverite, ali je vaša banka med najvarnejšimi v Sloveniji!

Na portalu Finančni trgi smo tudi letos pripravili lestvico najvarnejših bank v Sloveniji. Bilance bank smo prečesali po dolgem in po čez in samo za vas poiskali najvarnejšo banko … Kaj se je od zadnje analize spremenilo, katera banka je danes dobra in katera slaba?

Kateri banki lahko torej zaupamo svoja težko privarčevana sredstva in ob tem mirno spimo? In katere banke so tiste banke, kjer so tveganja še vedno visoka in se jim je mogoče smiselno izogniti?

Priložnost, ki jo ne smete izpustiti iz rok!


Vsi bralci portala Finančni Trgi imate unikatno priložnost, da omenjeno analizo varnosti slovenskih bank prejmete brezplačno na vaš elektronski naslov. Kako?

Kliknite TUKAJ, izpolnite kontaktni obrazec in preverite, kje na lestvici varnosti stoji vaša banka ...

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz