IMF: EU potrebuje še več reform!

IMF

Mednarodni denarni sklad (IMF) ugotavlja ,da mora evroobmočje nadaljevati z ostrimi reformami, če želi pomiriti finanče trge. Izjava, ki jo je podalo vodstvo sklada pravi, da potrebuje EU večje strukturne reforme, ki bi pomagale pri povečanju zaupanja v evropske trge.

Prejšnji petek so se na letnem srečanju IMF-ja dogovorili za povečanje količine denarja v obtoku za 430 milijard dolarjev, ki bi ga namenili za ugodna posojila.

Predsednica IMF Christine Lagarde je dejala, da  novi denar ne bo namenjen le za blaženju krize v evroobmočju. V izjavi je tako dejala: “V območju evra je še naprej naša prva naloga zagotavljanje vzdržnosti zadolževanja, zagotavljanje finančne stabilnosti in izvajanje strukturnih reform, ki bodo ključnega pomena pri ponovni krepitvi zaupanja in produktivnosti.

Dodala je še, da se stanje v svetovnem gospodarstvu počasi izboljšuje, a da tveganja še vedno ostajajo visoka, zato morajo obrestne mere ostati nizke.

Evru Američani bolj zaupajo kot Evropejci?

ZDA niso zagotovile nobenih novih dodatnih posojil.

Njihov finančni minister, Timothy Geithner je dejal, da Evropa potrebuje več domišljije in moči pri spopadanju s kot kaže dolgotrajno krizo.

Uspeh naslednje faze kriznega odzivanja bo odvisen od volje in sposobnosti Evrope, da uporabi vsa orodja in procese ustvarjalno, prilagodljivo in agresivno v podporo državam, ki izvajajo reforme.” je še dejal.

Nemški finančni minister Wolfgang Schaeuble je dejal, da si območje zelo prizadeva za spremembe. “Te vključujejo trge dela, sistem socialne varnosti, javne uprave in finančne institucije na trgu.” je povedal.

Nov denar, ki ga je zbrala IMF in bo namenjen za posojila, je skoraj podvojil razpoložljivo količino denarja za ta namen, ki zdaj znaša skoraj 1.000 milijard dolarjev. Nekatere države z rastočim gospodarstvom so medtem izrazile zaskrbljenost, da bo razpoložljiv denar v prihodnje na voljo le evropskim državam.

Christine Lagarde je pozdravila povečanje zbranih sredstev za pomoč, vendar zanikala, da bi bila sredstva namenjena le za reševanje krize v evroobmočju.

IN KAM SPADATE VI?

Poznano dejstvo je, da več kot 90 odstotkov trgovalcev začetnikov denar izgublja. Če morda še ne veste – večino začetnikov “trg poje”, ker ne upoštevajo osnovnih pravil upravljanja tveganj, ne uporabljajo prave strategije, poslušajo slabe nasvete, izberejo napačno brokersko hišo ali počnejo ostale osnovne napake.

Preostalih 10% odstotkov, ki pred začetkom trgovanja zberejo vse potrebne informacije, sprejmejo prave odločitve in se trgovanja lotijo z načrtom pa uspe v prvih letih ustvariti dobiček. Vprašanje, ki vam ga zastavljamo je: zakaj bi bili v 90%, če ste lahko v 10% in s trgovanjem služite?

Če želite izvedeti, kako vam bomo pomagali priti med dobičkonosnih 10%, kliknite tukaj

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz