IMF: EU potrebuje še več reform!

IMF

Mednarodni denarni sklad (IMF) ugotavlja ,da mora evroobmočje nadaljevati z ostrimi reformami, če želi pomiriti finanče trge. Izjava, ki jo je podalo vodstvo sklada pravi, da potrebuje EU večje strukturne reforme, ki bi pomagale pri povečanju zaupanja v evropske trge.

Prejšnji petek so se na letnem srečanju IMF-ja dogovorili za povečanje količine denarja v obtoku za 430 milijard dolarjev, ki bi ga namenili za ugodna posojila.

banner

Predsednica IMF Christine Lagarde je dejala, da  novi denar ne bo namenjen le za blaženju krize v evroobmočju. V izjavi je tako dejala: “V območju evra je še naprej naša prva naloga zagotavljanje vzdržnosti zadolževanja, zagotavljanje finančne stabilnosti in izvajanje strukturnih reform, ki bodo ključnega pomena pri ponovni krepitvi zaupanja in produktivnosti.

Dodala je še, da se stanje v svetovnem gospodarstvu počasi izboljšuje, a da tveganja še vedno ostajajo visoka, zato morajo obrestne mere ostati nizke.

Evru Američani bolj zaupajo kot Evropejci?

ZDA niso zagotovile nobenih novih dodatnih posojil.

Njihov finančni minister, Timothy Geithner je dejal, da Evropa potrebuje več domišljije in moči pri spopadanju s kot kaže dolgotrajno krizo.

Uspeh naslednje faze kriznega odzivanja bo odvisen od volje in sposobnosti Evrope, da uporabi vsa orodja in procese ustvarjalno, prilagodljivo in agresivno v podporo državam, ki izvajajo reforme.” je še dejal.

Nemški finančni minister Wolfgang Schaeuble je dejal, da si območje zelo prizadeva za spremembe. “Te vključujejo trge dela, sistem socialne varnosti, javne uprave in finančne institucije na trgu.” je povedal.

Nov denar, ki ga je zbrala IMF in bo namenjen za posojila, je skoraj podvojil razpoložljivo količino denarja za ta namen, ki zdaj znaša skoraj 1.000 milijard dolarjev. Nekatere države z rastočim gospodarstvom so medtem izrazile zaskrbljenost, da bo razpoložljiv denar v prihodnje na voljo le evropskim državam.

Christine Lagarde je pozdravila povečanje zbranih sredstev za pomoč, vendar zanikala, da bi bila sredstva namenjena le za reševanje krize v evroobmočju.

PREVERITE, KATERO SLOVENSKO DELNICO SE SPLAČA KUPITI …

Ljubljanska borza se je izkazala za pravi naložbeni hit! Letos namreč velja za eno izmed najdonosnejših borz med vsemi evropskimi trgi. Marsikoga so zato ob nedavnih visokih donosih zasrbeli prsti, med interesenti pa je zaslediti vse več tujih investitorjev.

Na portalu Finančni Trgi smo se odločili, da prečešemo slovenski borzni trg in za vse naše bralce poiščemo podcenjene in atraktivne slovenske delnice. Zdaj imate tako edinstveno priložnost, da prejmete BREZPLAČNO analizo slovenskih delnic! Kako?

Kliknite TUKAJ, izpolnite e-obrazec za prijavo in na vaš elektronski naslov boste prejeli izčrpno analizo slovenskih delnic, ki vam bo zagotovo pomagala pri odločitvi, katero slovensko delnico izbrati ...

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz