Življenjsko zavarovanje pod drobnogledom

življensko zavarovanje

Pri Zvezi potrošnikov Slovenije so pregledali ponudbo desetih zavarovalnic, ki potrošnikom ponujajo mešano zavarovanje, posebej pa so bili pozorni na svetovanje zavarovalnih zastopnikov pri prodaji. Ugotovitve s terena so zaskrbljujoče, saj v praksi zavarovalni zastopniki ne upoštevajo interesa potrošnika ampak jih zanimajo predvsem lastni dobički.

REASNIČNA ZGODBA: Ko te zavarovalnice pripeljejo žejnega čez vodo…

banner

Previdno pri sklepanju dolgoročnih življenjskih zavarovanj!

Tisti, ki želijo svoje bližnje zavarovati za primer svoje smrti in obenem dolgoročno varčevati, se pogosto odločajo za življenjska zavarovanja z zavarovalnim in varčevalnim delom. Del premije je tako namenjen pokrivanju tveganja za primer smrti, z drugim delom premije pa potrošnik varčuje.

Pri ZPS potrošnikom priporočajo, naj si pri določanju zavarovalne vsote za primer smrti najprej odgovorijo na vprašanje, koliko denarja bi njihova družina potrebovala za nemoteno življenje v primeru njihove smrti ter pri tem upoštevajo, kakšno je njihovo preostalo premoženje in koliko na mesec lahko zares namenijo zavarovanju. Prav tako naj višino mesečnega varčevanja izračunajo iz višine zneska, ki ga na koncu zavarovalne vsote želijo privarčevati.

Pri mešanih zavarovanjih, ki jih zavarovalnice priporočajo tistim, ki se ne želijo izpostaviti naložbenemu tveganju, so pri ZPS ugotovili, da je dobra odločitev zelo otežena. Zavarovalnice so nefleksibilne pri določanju višine zavarovalnih vsot, potrošnikom pa ne podajo jasnih informacij o donosu in stroških zavarovanja. Posledice slabe odločitve pa so drage, saj poleg neuresničenih dolgoročnih načrtov izstop iz zavarovanje pomeni tudi visoke stroške.

Vir: ZPS.si

PREVERITE, KATERO SLOVENSKO DELNICO SE SPLAČA KUPITI …

Ljubljanska borza se je izkazala za pravi naložbeni hit! Letos namreč velja za eno izmed najdonosnejših borz med vsemi evropskimi trgi. Marsikoga so zato ob nedavnih visokih donosih zasrbeli prsti, med interesenti pa je zaslediti vse več tujih investitorjev.

Na portalu Finančni Trgi smo se odločili, da prečešemo slovenski borzni trg in za vse naše bralce poiščemo podcenjene in atraktivne slovenske delnice. Zdaj imate tako edinstveno priložnost, da prejmete BREZPLAČNO analizo slovenskih delnic! Kako?

Kliknite TUKAJ, izpolnite e-obrazec za prijavo in na vaš elektronski naslov boste prejeli izčrpno analizo slovenskih delnic, ki vam bo zagotovo pomagala pri odločitvi, katero slovensko delnico izbrati ...

Trackbacks for this post

  1. Zmotne predstave o premoženjskih zavarovanjih | Finančni trgi
  2. Zavarujmo kredit – zavarujmo svoje najbližje! | Finančni trgi

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz