Tajnica češkega premiera zasluži preveč?

Petr Nečas

Češki premier Petr Nečas se je zaradi plače in nagrad, izplačanih vodji njegove pisarne Jani Nagjovi, znašel na udaru medijev. Nagjova naj bi namreč lani več mesecev prejemala izredno visoke zneske v višini več sto tisoč čeških kron, kar so tamkajšnji mediji ocenili kot povsem neprimerno.

Nagjova je denimo marca lani ob plači, ki znaša 33.590 kron (1310 evrov), in dodatkih v višini 49.600 kron (1934 evrov) prejela še nagrado v višini 190.000 kron (7410 evrov). S tem je po mesečnih dohodkih močno presegla samega Nečasa, ki prejme 165.000 kron (6435 evrov).

Tudi v januarju je Nagjova prejela nagrado v višini 100.000 kron, je poročal konservativni spletni portal Aktualne.cz. Povprečna mesečna plača na Češkem je sicer okoli 24.000 kron (936 evrov), poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Ni hotela iti na ‘malico’, pa so jo kar odpustili!

Tiskovni predstavnik vlade Jan Osuch je pojasnil, da si je Nagjova nagrade prislužila zaradi “izrednega truda” pri opravljanju “zelo pomembnih delovnih nalog“.

Premier Nečas pa se je na poročanje medijev odzval z ogorčenjem. “Moji ljudje garajo kot konji, 12 ur na dan,” je poudaril za časnik Mlada fronta Dnes.

Nečas se je moral s podobnimi kritikami soočiti že ob koncu svojega mandata na položaju ministra za delo leta 2009.

Nagjova je bila tudi takrat šefica njegove pisarne in je v osmih mesecih prejela za 510.000 kron (19.890 evrov) nagrad, kar je prav tako povzročilo ostre kritike opozicije in medijev.

47-letno Nagjovo sicer označujejo za zelo vplivno žensko in desno roko premiera Nečasa, poroča APA.

VARNOST SLOVENSKIH BANK … JE VPRAŠLJIVA?

Preverite, ali je vaša banka med najvarnejšimi v Sloveniji!

Na portalu Finančni trgi smo tudi letos pripravili lestvico najvarnejših bank v Sloveniji. Bilance bank smo prečesali po dolgem in po čez in samo za vas poiskali najvarnejšo banko … Kaj se je od zadnje analize spremenilo, katera banka je danes dobra in katera slaba?

Kateri banki lahko torej zaupamo svoja težko privarčevana sredstva in ob tem mirno spimo? In katere banke so tiste banke, kjer so tveganja še vedno visoka in se jim je mogoče smiselno izogniti?

Priložnost, ki jo ne smete izpustiti iz rok!


Vsi bralci portala Finančni Trgi imate unikatno priložnost, da omenjeno analizo varnosti slovenskih bank prejmete brezplačno na vaš elektronski naslov. Kako?

Kliknite TUKAJ, izpolnite kontaktni obrazec in preverite, kje na lestvici varnosti stoji vaša banka ...

Oddajte svoj komentar

Izvedba (• Dotkomp

Kviz